Keynotes

De keynotes van het Cyber Security Congres stellen zichzelf hier alvast kort voor.

Rob de Wijk (keynote)

Directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Hij was tussen 1999 en 2008 hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Nederlandse Defensie Academie te Breda. Van 2000 tot 2003 was hij ook directeur van het onderzoekscentrum van het RNMA. De Wijk was van 2000 tot 2013 verbonden aan de vakgroep politicologie Internationale Betrekkingen Universiteit Leiden. Begin 2013 ging hij over naar de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Sinds 2012 is hij directeur van The Hague Security Delta en vanaf 2014 voorzitter van Holland Space Cluster. Hij is lid van de Strategic Advisors Group van de Atlantic Council in Washington en van de Senior Steering Group van het NATO Special Forces Headquarters in Mons. Daarnaast heeft hij adviesfuncties in binnen- en buitenland, waaronder voorzitter van de Denktank Nationale Veiligheid. De Wijk is commentator op het gebied van veiligheidsvraagstukken en Europese integratie. Hij houdt als gastspreker voordrachten in het land en schrijft maandelijks voor het Energiepodium en wekelijks een column in Trouw.

John Hermans (keynote)

John is partner of the Amstelveen practice of KPMG IT Advisory and member of KPMG’s Global Leadership on Cyber Security. In his current position he is heading the Cyber Security Services of KPMG in the Netherlands and, covering the following services:Security Strategy Services / Cyber Security In the Board Room, IT Governance, Risk and Compliance, Technical Security Services, Cyber Security Services, Identity & Access Management, Business Continuity Services, Data Privacy Services. Furthermore, John is leading KPMG’s Strategic Growth Initiative on Cyber Security services within the Netherlands as well in Europe, Middle East and Africa, and member of KPMG’s global Cyber Security Leadership.

Herbert Bos (keynote)

Herbert Bos is a professor of Systems and Network Security at Vrije Universiteit Amsterdam in the Netherlands. He obtained his Ph.D. from Cambridge University.Computer Laboratory (UK). Coming from a systems background, he drifted into security a few years ago and never left. He is very proud of his (former) students, three of whom have won the Roger Needham Ph.D. Award for best Ph.D. thesis in systems in Europe.

 

Chris van 't Hof (debatleider)

Chris van 't Hof is internetsocioloog, schrijver en presentator. Met zijn bureau Tek Tok maakt hij ingewikkelde zaken in wetenschap en technologie leuk. Als spreker en dagvoorzitter heeft hij al meer dan 250 optredens op zijn naam. In 2015 verscheen zijn achtste boek: “Helpende hackers”.

Laatste wijziging op 10 okt 2016